Positie Advies

gepubliceerd op februari 26th, 2015 | door Leon Hillen

0

Aandeel Europlasma klaar voor een kickstart

Europlasma is gespecialiseerd in de behandeling en het hergebruik van gevaarlijk afval , alsmede in de productie van duurzame energie dankzij de technologie van de plasmatoorts. De activiteit van het concern oriënteert zich op 3 sectoren:

  • ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van oplossingen voor gevaarlijk afval op basis van zijn eigen plasmatoortstechnologie
  • afvoer en hergebruik van asbestafval
  • verkoop van turn key elektriciteit producerende fabrieken (CHO Power): deze activiteit bestaat uit het vergassen van afval

Het bedrijf voerde eind 2014 een succesvolle herfinanciering door middels plaatsing van nieuwe aandelen tegen €0,80. Vrij snel na afronding van deze rights issue schoot de koers omhoog naar een top rond €1,40. Sindsdien beweegt het aandeel in een zich verkrappende, maar stijgende range waarbij de koers telkens afketst op de zone €1,30-1,40, daarna terugvalt waarbij de bodem steeds hoger komt te liggen.

Zo heeft zich inmiddels een stijgingssteunlijn gevormd met een viertal hogere bodems en een even zo vaak afketsen op de 1,30-1,40 regionen. Zo lang de laatste bodem niet neerwaarts doorbroken wordt, ligt een uiteindelijk uitbreken boven die weerstand het meest voor de hand, en dan is een koersdoel tussen €1,60 en €2,00 zeer reëel. De stoploss op €1,15 is bewust scherp gekozen om het risico te minimaliseren, maar vooral ook omdat het aandeel al ruim een week stationair draait boven dat niveau, klaar voor de kickstart naar boven.

Naam Europlasma
Soort Aandeel
Richting Opwaarts
Termijn Enkele weken
Actuele koers 1,23 euro
Koersdoel 1,60-2,00 euro
Stoploss 1,15 euro
Beurs Euronext Alternext
ISIN FR0000044810, ticker ALEUP
Simulatie VV Kopen aandeel

Europlasma18022015

Leon Hillen
VermogensVisie Nederland

Disclaimer: prive long Europlasma op moment van publiceren. Positie kan elk moment van aard en richting veranderen. Dit is geen professioneel beleggingsadvies noch aansporing tot verrichten van effectentransacties. Simulatie VermogensVisie Posities betreft aan- of verkoop van aandelen op dan geldende koersen die niet in de praktijk worden uitgevoerd.


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top ↑
  • Inschrijven nieuwsbrief

  • Recente berichten

  • Recente reacties

  • Archief