Beursvisie

gepubliceerd op september 2nd, 2015 | door Leon Hillen

0

Fagron: instappen Marc Coucke legt bodem in koers aandeel

Fagron (het voormalige Arseus) is gespecialiseerd in de ontwikkeling, de verkoop en de distributie van verzorgingsproducten en -diensten bestemd voor professionele klanten en instellingen in de gezondheidssector. Het concern verzorgt de verkoop van farmaceutische formules en van grondstoffen, en biedt derden als apotheken en ziekenhuizen farmaceutische diensten aan.

Na een jarenlange koersstijging en een top rond €43 in juli dit jaar is de koers in luttele weken tijd ingestort tot al even onder €20 omdat resultaten in de VS tegenvallen, onzekerheid over het Amerikaanse vergoedingensysteem blijft bestaan en dientengevolge de eerder uitgesproken omzet- en winstverwachting onzeker is geworden. Daarnaast verkocht het management van het bedrijf vanaf het eerste kwartaal dit jaar grif eigen aandelen wat het vertrouwen ook al geen goed doet.

Maar de vertoonde halvering van de koers van het aandeel doet overdreven aan. Tenminste, dat lijkt de bekende Belgische investeerder en topbestuurder Marc Coucke uit te willen spreken met zijn aankoop van aandelen Fagron. Door een belang van ruim 3% te nemen ontstond meldingsplicht en dat leidde weer tot een flink koersherstel tot maandag even boven €24. Want vooral in België wordt miljardair Coucke gezien als een succesverhaal met eerder Omega Pharma en populistische activiteiten als de wielerploeg Etixx-Quickstep en voetbalclub KV Oostende.

Fagron01092015

De terugval van Fagron tot ca.€22 op de zwakke beursdag van gister nu het nieuws over Coucke is bezonken schept kansen en doet vermoeden dat het ergste koersleed geleden is. In een meer stabiel beursklimaat zou het aandeel moeten kunnen  herstellen tot boven de €25 en lijkt 30-32 euro een redelijk koersdoel.

Naam Fagron
Soort Aandeel
Richting Opwaarts
Termijn Weken tot maanden
Actuele koers 22,00 euro
Koersdoel 30,00-32,00 euro
Stoploss Slot onder 18 euro
Beurs Euronext Brussel
ISIN BE0003874915 FAGR
Simulatie VV Aankoop €22,00

 

 

Leon Hillen
VermogensVisie Nederland

Disclaimer: prive long Fagron op moment van publiceren. Positie kan elk moment van aard en richting veranderen. Dit is geen professioneel beleggingsadvies noch aansporing tot verrichten van effectentransacties. Simulatie VermogensVisie Posities betreft aan- of verkoop van aandelen op dan geldende koersen die niet in de praktijk worden uitgevoerd.


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top ↑
  • Inschrijven nieuwsbrief

  • Recente berichten

  • Recente reacties

  • Archief