Positie Update

gepubliceerd op april 24th, 2015 | door Leon Hillen

0

Verlaging Stoploss Cybergun

Het Trading Advies voor Cybergun kwam op een ongelukkig moment, nu enkele dagen later een onderhandse plaatsing van aandelen werd aangekondigd tegen €0,33. Dit betrof 5,75mln nieuwe aandelen ofwel een kleine 10% uitbreiding van het aandelenkapitaal. Zoiets werkt natuurlijk prijsdrukkend doordat snelle winstnemers hun kans schoon zien en met elk centje boven die 0,33 tevreden zijn.

Dit in weerwil van de publicatie van op zich aanvaardbare jaarcijfers waarbij de omzet zich herstelde van een eerdere daling in het eerste semester, en het bedrijf zelfs een draai naar een positief bedrijfsresultaat per einde boekjaar 2015/16 in het vooruitzicht stelt.

Omdat dit Trading Advies vergezeld ging van een stoploss die afgaat bij een slotkoers onder €0,35, lijkt het verstandig deze stoploss iets ruimer te nemen en te stellen op een slotkoers ónder het niveau van de private plaatsing €0,33. Met de gerealiseerde financiering en de hoopgevende verwachting voor het lopende boekjaar, moet rond de huidige niveau’s toch wel een bodem gevormd kunnen worden. Het Trading Advies blijkt achteraf enkele dagen te vroeg, het koersdoel blijft overeind, en wie nog niet kocht kan dat nu alsnog met een aantrekkelijke korting doen.

Naam Cybergun
Soort Aandeel
Richting Opwaarts
Termijn Weken tot maanden
Actuele koers 0,35 euro
Koersdoel 0,50-0,60 euro
Stoploss Slot onder 0,33 euro
Beurs Euronext Parijs
ISIN FR0004031839   CYB
Simulatie VV Aankoop €0,38

 

Leon Hillen
VermogensVisie Nederland

Disclaimer: prive long Cybergun op moment van publiceren. Positie kan elk moment van aard en richting veranderen. Dit is geen professioneel beleggingsadvies noch aansporing tot verrichten van effectentransacties. Simulatie VermogensVisie Posities betreft aan- of verkoop van aandelen op dan geldende koersen die niet in de praktijk worden uitgevoerd.


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar top ↑
  • Inschrijven nieuwsbrief

  • Recente berichten

  • Recente reacties

  • Archief